Nelivuotias tyttö käveli viisi kilometriä unissaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Unissakävely ei ole normaaliin nukkumiseen liittyvää, vaan se on rinnastettavissa hampaiden narskutteluun, yökasteluun ja levottomat jalat -syndroomaan. Unissakävely alkaa yleensä 4–8-vuotiaana, ja se on otaksuttu liittyvän painajaisten näkemiseen.

Unissakävely on todettu suhteellisen yleiseksi lasten keskuudessa. Aikuisiällä voidaan puolestaan puhua jonkinlaisista psyykkisistä ongelmista. Harva lapsi kuitenkaan kävelee unissaan lähes viittä kilometriä. Norjalainen pikkutyttö vaelsi pitkän matkan painajaisia nähtyään.

Neljävuotias tyttö oli ollut tädillään yötä kolmen sisaruksensa kanssa, kun heidän äitinsä oli ollut lomamatkalla. Tyttö oli nähnyt unta, että hänen kotinsa oli palanut maan tasalle. Tästä johtuen pieni ihminen käveli unissaan saappaissa ja alusvaatteissa 4,8 kilometrin matkan tädiltään kotinsa edustalle. Hän oli avannut tädin asunnon ulko-oven lukon itse, BBC uutisoi.

Pikkutyttö oli kävellyt moottoritien reunaa ja pitkän tunnelin läpi kotiinsa vaeltaessaan. Poliisi löysi hänet istumasta kotinsa edustalta kello 06:15. Tyttö ei ollut kävellyt unissaan koskaan aiemmin, ja oli onni, ettei hän suorittanut yöaikaan tapahtuvaa vaeltamistaan aiemmin viikonloppuna, jolloin alueella riehui voimakas myrsky.