Äiti raivostui lelujätille – Barbie huutaa rivouksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikkien kunnollisten naisten esikuvana toimiva Barbara Millicent Roberts, eli Barbie-nukke on valloittanut lelumarkkinoita jo vuodesta 1959. Mattelin omistama blondi on maailman tunnetuin ja myydyin nukke, mutta samalla se kerää kritiikkiä ulkonäöstään ja naisten asemaa heikentävästä statuksestaan.

Vaikka kyseessä on pelkkä lelu, pelätään sen antavan lapsille huonon vaikutelman naisen roolista nyky-yhteiskunnassa. Talina Evans ei anna lapsensa leikkiä vaaleahiuksisella lempinukella toisesta syystä. 25-vuotiaan äidin mukaan isoisän ostama puhuva Barbie kiroilee häikäilemättömästi. Barbie huutaa selvästi englannin kielellä: ”What the fuck”.

Barbie lausuu kaiken kaikkiaan 15 eri fraasia, ja päivittelevä huudahdus kuullaan nuken suorittaman rallattelun jälkeen. Mattelin tiedottajan mukaan he ovat ryhtyneet tutkimaan asiaa yrityksen puolesta. Valitettavasti Talinan tytär joutuu nyt leikkimään muilla leluilla, koska äiti ei halua seitsemänvuotiaan lapsensa matkivan minihameista ja kiroilevaa nukkea, Mirror-lehti paljastaa.