Koulun säännöt pahasti pielessä – 200 nuorta rehtorin puhutteluun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalaisen Tottenvillen lukion rehtorinkanslian ovi on käynyt tiuhaan viime viikkoina. Syynä on oppilaitoksen uudet pukeutumisohjeet, joiden noudattamisessa käytetään tiukkaa nollatoleranssia. Säännöistä ei saa lipsua edes kuumana hellepäivänä.

Tottenvillen lukiossa on 4.000 oppilasta, joista 200 on joutunut rehtorin puhutteluun kahden ensimmäisen kouluviikon aikana. Koulu on määrännyt, että oppilaitoksessa ei saa käyttää olkapäitä paljastavia toppeja, hattuja, huppareita tai aurinkolaseja. Ensimmäiset sata puhutteluun joutunutta olivat kuumalla helteellä toppeihin pukeutuneita tyttöjä. Kaiken kaikkiaan rangaistuksia on jaettu tytöille 90 prosentissa tapauksista.

CBS Localin mukaan koulu on ottanut oikeuden päättää opiskeluasuista. Koska lukiossa ei käytetä virallista univormua, tulee pukeutumisen olla sellaista, ettei se häiritse oppimista tai opetusta, eikä anna mahdollisuutta vaaratilanteisiin. Tottenvillen koulun pukukoodien värittämä lukuvuosi on saanut kylmän vastaanoton sosiaalisessa mediassa.