Mykistävää vartalotaidetta – löydätkö kuvista ihmisen?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vartalomaalaus on yksi taiteenlajeista, joissa henkilön iholle luodaan upeita kuvia tai illuusion aiheuttavia sävyjä. Nyt vartaloita maalaava taiteilija hämmästyttää upealla New York -aiheisella kuvasarjallaan, jossa on yhdistetty malleja ikimuistoisiin kaupunkimaisemiin.

Taiteilija on maalannut malliensa ylle niin taidokkaan kuvioinnin, että ne sulautuvat taustalla olevaan New Yorkin katukuvaan. Mallit näyttävät kuin läpinäkyviltä, sillä nopealla vilkaisulla on lähes mahdotonta huomata edes kuvissa olevia henkilöitä. Mallien taustalla näkyy Ison Omenan tunnetuimpia paikkoja.

Trina Merry on maalannut vartaloita menestyksekkäästi kahdeksan vuoden ajan. Hän voitti tänä vuonna World Bodypaint Festival -tapahtuman ensimmäisen palkinnon Installation Art Award -kategoriassa. Kerroimme muutama vuosi sitten hänen maalaamastaan ihmismoottoripyörästä.