Tämä maamerkki oli viranomaisille liikaa – alkoholilaki vaatii poistamaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lahdentietä Keravalla ajaneet autoilijat ovat jo yhdeksän vuoden ajan tottuneet näkemään tien vierellä suurikokoisen KOFF-oluttölkin. Pian oluttölkki on kuitenkin historiaa, sillä uusi vuodenvaihteessa voimaan astuva alkoholilaki tekee tölkistä laittoman tammikuun alusta lähtien.

Sinebrychoff
Sinebrychoff

Uuden alkoholilain mukaan olutmerkkejä ei saa mainostaa julkisilla alueilla. Oluttölkki sijaitsee kuitenkin Keravan kaupungin omistamalla tontilla, eli ei varsinaisella julkisella alueella. Mainos kuitenkin näkyy niin hyvin viereiselle erittäin vilkkaalle tielle, ja siksi viranomaiset ovat nyt katsoneet sen kuuluvan kielletyn markkinoinnin piiriin.

Staran saamien tietojen mukaan tölkkiä ei välttämättä olla poistamassa kokonaan, vaan todennäköisesti tilalle tulee vastaava esimerkiksi virvoitusjuoman jättitölkki. Sinebrychoff ei ole kuitenkaan tehnyt asiasta vielä päätöstä. Keskustelupalstoilla ihmiset ovat ehdottaneet tölkin muuttamista KOFF-ykkösolueksi, mutta se ei ole kuitenkaan alkoholilainsäädännön perusteella mahdollista.

Jättitölkin kokoa on usein arvuuteltu muun muassa illanvietoissa ja tietovisailuissa. Staran saamien tietojen mukaan tölkkiin mahtuisi nestettä 300.000 litraa, eli lähes miljoona tölkillistä.

Sinebrychoff
Sinebrychoff

Asiasta kertoi aiemmin Yleisradio.