Viimeinen ateriasi? Ravintola tarjoaa sen sinulle

Ruoka · Terhi Piiroinen

Kuolemanrangaistus on kielletty Euroopan ihmisoikeussopimuksessa, mutta rangaistuskeinoa käytetään edelleenkin 29 maassa. Eniten ihmisiä teloitetaan Kiinassa, mutta eniten väkilukuun suhteutettuna Singaporessa. Teloitustapoina on käytetty sähkötuolia, tappavaa ruisketta, hirttämistä tai ampumista.

Julkisuuteen on paljastettu kuolemantuomion saaneiden rikollisten viimeisiä aterioita. Esimerkiksi amerikkalainen sarjamurhaaja Ted Bundy teloitettiin vuonna 1989. Bundy oli toivonut viimeiseksi ateriakseen puolikypsän pihvin, paistettuja kananmunia, paahtoleipää, tuoremehua ja hilloa.

Death Row -niminen pop-up -ravintola on päättänyt tehdä ihmisten viimeisistä annoksista ruokalistansa. He eivät kuitenkaan tarjoile tunnettujen henkilöiden toiveena olleita aterioita, vaan asiakkaat saavat laatia viimeisen ruokatoiveensa itse. Lontooseen avattava ravintola veloittaa asiakkaaltaan annostoiveen toteuttamisesta 63 euroa, Daily Mail tietää. Ihmiset ovat tuominneet ensi kuussa avattavan ravintolan idean.