IKEA julkaisi leffahirviöiden kokoamisohjeet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokainen IKEA:sta huonekaluja ostanut tunnistaa myös yhtiön mustavalkoiset kokoamisohjeet. Vaihe vaiheelta jäsennelty ohje saattaa vaikuttaa aluksi yksinkertaiselta, mutta harva selviää yhdestäkään lipaston kokoamisesta ilman ainuttakaan ärräpäätä.

Sarjakuvataiteilija Ed Harrington on muuttanut IKEA:n legendaariset kokoamisohjeet uuteen muotoon. Ohjeissa on kerrottu, kuinka elokuvista tutut hirviöhahmot on koottu. Mies on mehustanut hirviöiden nimiä skandinaavisilla ääkkösillä saadakseen ohjeisiin entistäkin enemmän aitoa tunnelmaa.

Mukana ohjeistuksissa on muun muassa Hüman Centipedë, Älien, Cenöbite ja Vörhees. Ohjeet ovat yksinkertaisia, yhden sivun tulosteita, joissa on näytetty tarvittavien rakennustarvikkeiden lisäksi työmiesten lukumäärä. Esimerkiksi Hüman Centipedën kokoamiseen tarvitsee kolme ihmistä – aivan kuten alkuperäisessä elokuvassakin.