Henkeasalpaava video: Tässä on maailman vaarallisin patikkareitti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kerroimme pari kuukautta sitten maailman upeimmasta – ja vaarallisimmasta – patikkareitistä Kiinassa sijaitsevan Mount Huan rinteellä. Nyt reitin on kävellyt myös eräs hieman edellistä paremmalla kameralla varustettu nuori mies, jonka videomateriaali saa haukkomaan henkeään.

YouTube
YouTube

Pienikokoisten mutta hyvälaatuisten videokameroiden myötä esimerkiksi vuorikiipeilijöiden on entistä helpompaa kuvata henkeä salpaavaa materiaalia suorituksistaan. Videoiden löytäessä tiensä verkkoon näiden hurjapäiden tempauksia päästään seuraamaan ennennäkemättömällä tavalla.

Huikealla Youtube-videolla tavataan mies, joka on lähtenyt kiipeämään Kiinassa sijaitsevalle 2.160 metrin korkuiselle Hua Shanin vuorelle. Vuori on erittäin jyrkkä, joten sitä pitkin kivutaan kapeita lankkuja pitkin. Mies kuvasi suoritustaan selfie-tyyliin, ja vaarallisuuden tunne välittyy videolta paikoitellen niin hyvin että korkean paikan kammoisia saattaa alkaa huimaamaan.