Teini diilasi kiellettyjä aineita koulussa – et usko mistä aineesta oli kyse!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaisten päihteiden käyttö, myynti ja hallussapito on kiellettyä useimmissa kouluissa. Kiellettyjen aineiden listalla ovat tietenkin huumeet, alkoholi ja ainakin peruskoulujen tapauksissa myös tupakka. Joskus kieltolistalta löytyy kuitenkin myös yllättävämpiä tuotteita.

Kanadalainen Keenan Shaw jäi kiinni kiellettyjen aineiden myynnistä kaapistaan käsin Winston Churchillin lukiossa. Rangaistuksena teini erotettiin määräajaksi koulusta. Erikoisen tapauksesta tekee kielletyn päihteen laatu, sillä Keenan myi niinkin vaarallista ainetta kuin Pepsi-virvoitusjuomaa.

Calgary Sun -lehden mukaan Winston Churchillin lukiossa noudatetaan varsin tiukkaa ravitsemuspolitiikkaa. Sokerittomat virvoitusjuomat ovat koulussa sallittuja, mutta perus-Pepsin kaltaiset sokerilliset herkut ovat kiellettyjen aineiden listalla. Lisäksi Shaw harjoitti liiketoimintaa koulussa ilman asinanomaista lupaa.

Nuorukaisen itsensä mielestä rangaistus on ylimitotettu, sillä hän kertoi tuntevansa muita oppilaita jotka myyvät oikeita päihteitä, kuten tupakkaa, kannabista, happoja ja jopa amfetamiinia. Sinnikäs Shaw ei kuitenkaan ole lopettamassa hyvin alkanutta sokeridiilerin uraansa. Nykyään hän myy Pepsiä koulun läheisellä jalkakäytävällä, mistä käsin se on sallittua.