Retkeilijän unelma? Uutuusteltta suojaa vammoilta tornadossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Makuupussi on yksi retkeilijän tärkeimmistä varusteista, sillä yöaikaan tulee pysyä lämpimänä ja kuivana. Lisäksi maakupussin tulee olla tarpeeksi kevyt, jotta se ei tuo turhia lisäkiloja vaeltajan rinkkaan. Tuuli Armor Tornado Protection -suoja ei ole nimestään huolimatta suomalainen keksintö, mutta se sopiikin ääriolosuhteissa retkeileville.

Indiegogo-lahjoitussivustolla esitellään parhaillaan kaikkien aikojen makuupussi, joka suojaa käyttäjänsä lähes kaikilta maailman luonnonmullistuksilta. Tornadon jälkimainingeissa kehitelty suojakotelo on valmistettu samasta materiaalista kuin luodinkestävät liivit. Extremeretkeilijän lisäksi sitä voivat käyttää luonnonvoimien armoille joutuvat.

Tuotteen on keksinyt Missourissa asuva Steven Anderson. Supersuoja painaa noin 5,5 kiloa, ja ei siksi sovellu jalkaisin patikoivan varusteeksi. Tuote on niin suuri, että sen suojiin mahtuu kerrallaan vaikka kokonainen perhe toisiaan lämmittämään.