Maailman suurin aurinkovoimala kuin scifi-elokuvasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uusiutuvan energian arvostus on ollut viime vuosina kovassa nousussa ympäri maailmaa. Euroopassa esimerkiksi Saksa on asiassa edelläkävijä samaan aikaan kun Suomessa sekoillaan ydinvoimalupien kanssa vuodesta toiseen. Maailman suurin aurinkovoimala sijaitsee Yhdysvalloissa.

Kaliforniassa Mojaven aavikolla sijaitseva 377 megawatin aurinkovoimala on melkoinen näky, sillä se tuo mieleen lähinnä scifi-elokuvien rakennelmat. Aurinkovoimalassa on valtava määrä peilejä, jotka heijastavat auringonvalon suoraan voimalatornin päällä olevaan aurinkokeräimeen.

Mojaven autiomaassa on yhteensä kolme tällaista aurinkovoimalaa, joiden yhteenlaskettu sähköntuotto riittää täyttämään päivän parhaana hetkenä peräti 140.000 kodin energiatarpeen kokonaan ilman päästöjä. Voimalat sijaitsevat Ivanpahissa, 80 kilometriä pohjoiseen Kalifornian Needlesin kaupungista.