Tuplajuustopekonipizzapurilainen on todellinen äijäherkku

Ruoka · Terhi Piiroinen

Hampurilaisista on tuotu markkinoille lukuisia eri variaatioita, ja yksi suosituimmista annoksista on kahdella pihvillä ja juustosiivuilla täytetty tuplajuustohampurilainen. Perinteisesti hampurilainen koostuu kahdesta sämpylän puolikkaasta, pihvistä ja kasviksista. Juustohampurilainen keksittiin kuitenkin jo 80 vuotta sitten.

Eds Easy Diner
Eds Easy Diner

Lontoossa sijaitseva Ed’s Easy Diner on muokannut tuplajuustohampurilaista vieläkin enemmän. Ravintolassa käytetään nimittäin sämpylän puolikkaiden sijaan pieniä pitsoja. Koko kahden pihvin ja juustoviipaleiden tähdittämä komeus höystetään mojovalla pekoniannoksella, joka ei jätä yhtäkään lihansyöjän makunystyrää huomiota vaille.

Hampurilaisen nimitys juontuu todennäköisesti samantyyppisestä ruokalajista, joka on ollut suosittu Saksassa. Hampurilaisen esi-isä matkasi Euroopasta siirtolaisten mukana Amerikkaan, ja lopulta pikaruokabisnes onnistui jalostamaan täytetyn sämpylän maailman yleisimmäksi pikaruoaksi. Hampurilaisen lisukkeena tarjoillaan perinteisesti ranskalaisia perunoita.