Nyt loppui lemmenlukkojen ripustaminen – silta vaarassa romahtaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa kohistiin muutama vuosi sitten, kun kaksi taiteilijaa poisti Tampereella olevasta Patosillasta kaikki lemmenlukot nykytaideteoksen nimissä. Samanlaisia lemmenlukkoja löytyy ympäri maailmaa kuuluisista silloista roikkumasta. Yksi ikonisimmista paikoista on Ranskan rakkaudenkaupunki Pariisin Pont des Arts -silta.

Seinen ylittävä silta on nyt vaarassa sortua siinä roikkuvien rakkauslukkojen painosta. Siltaa koristaa nykyisin jo 700.000 lukkoa. Nyt Pariisin kaupungin virkamiehet ovat päättäneet peittää lukot lasipaneeleilla ja taata samalla sen, että siltaan ei ripusteta enää grammaakaan lisäpainoa. Osa sillan kaiteesta romahti jo aiemmin tänä vuonna, New York Times uutisoi.

Teräksestä valmistettu silta on rakennettu vuonna 1984. Samalla paikalla oli aiemmin vuonna 1803 valmistunut valurautainen silta, joka kuitenkin romahti vuonna 1979 proomun törmättyä siihen. 155 metriä pitkän holvisillan on arvioitu keränneen 40 tonnia lisäpainoa lemmenlukoista.