Koulu ei hyväksynyt oppilaan uutta sukupuolta – pojat protestoivat hameet yllään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luontoäiti saattaa tehdä erehdyksen päättäessään syntyvän lapsen sukupuolta, ja osa ihmisistä syntyy transsukupuolisena. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilö tuntee olevansa eri sukupuolta kuin mitä hänen sukupuolielimensä edustavat. Yksi heistä on 17-vuotias Maria Muniz.

Brasilialainen neitokainen oli ennen Mario. Hän kuitenkin päätti paljastaa todellisen sukupuolensa koulussa uuden lukuvuoden alkaessa. Hän pukeutui ensimmäistä kertaa hameeseen kouluaamuna. Koulun henkilökunta kuitenkin tyrmäsi neitokaisen muutoksen ensinäkemältä, ja he pakottivat Marian pukeutumaan housuihin.

Koulun pojat halusivat protestoida asiasta. Viisitoista Marian miespuolista luokkakaveria pukeutui yhdeksää päivää myöhemmin hameisiin kouluun tullessaan. Maria oli tempauksesta liikuttunut ja sanoi, että tämä on hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu kun koulussa opetetaan ihmisiä hyväksymään toisensa sellaisena kuin he ovat, Huffington Post uutisoi.