Unelmien keittiöväline – keksin ystävien pakkohankinta!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin Connecticutin yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan Oreo-täytekeksit aiheuttavat samanlaista riippuvuutta kuin kokaiini – ainakin rotissa. Keksien huomattiin myös aktivoivan rottien hermosoluja huomattavasti enemmän kuin kokaiini tai morfiini.

YouTube
YouTube

Suomalaisia Domino-pipareita muistuttavat Oreo-täytekeksit ovat saavuttaneet maailmanlaajuista suosiota. Yksi suosituimmista syöntitavoista on keksin dippaaminen kylmään maitoon. Juomaan mureneva keksi on kuitenkin hankala onkia lasista pois, joten apuun rientää uutuuskeksintö The Dipr.

Täytekekseille suunniteltu lusikka mahdollistaa keksin kastamisen maitoon tai kahviin ilman, että sormet muuttuisivat tahmaisiksi. Ottimen muoto on suunniteltu siten, että keksit pysyvät siinä kastumisesta huolimatta. Oreot on kehitetty alun perin Yhdysvalloissa 102 vuotta sitten, ja nykyisin niitä löytyy useista maista eri makuvaihtoehdoissa.