Salasanojen tulevaisuus – ihmelaite tunnistaa sydämen sykkeestä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sormenjälkitunnistimet ovat tulleet scifi-elokuvista arkipäivään. Ovia, tietokoneita ja tiedostoja pystyy avaamaan myös verkkokalvon tai äänen tunnistavilla laitteilla. Nyt markkinoita mullistaa Nymi-niminen laite, joka tunnistaa käyttäjänsä sydämensykkeestä.

YouTube
YouTube

Bionymin kehittelemä ranteeseen asennettava laite avaa kaikki salasanoilla suojatut kohteet. Nymi tunnistaa käyttäjänsä sydämensykkeen tuottaman sähköisen aktiivisuuden, joka on yksilöllinen jokaisella ihmisellä. Se on myös hankalampi väärentää kuin esimerkiksi sormenjäljet. Laite tulee markkinoille lähikuukausina, Forbes uutisoi.

Hanketta rahoittanut Ignition Partenrs uskoo, että Nymi tulee ehkäisemään tietoturvaloukkausten aiheuttamia ongelmia. Tuotetta on jo tilattu 10.000 kappaletta ennakkoon. Tunnistimet mullistavat esimerkiksi nykyiset sähköiset tunnistautumiset, kun käyttäjä voi kirjautua Nymi ranteessa vaikkapa nettipankkiin ja hyväksyä siellä laskuja maksettavaksi ilman erillisä tunnuslukulistoja.