Sumopainijat itkettävät pikkuvauvoja vuosittain

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanilainen isojen ihmisten kamppailulaji, eli sumopaini, on hurjaa katseltavaa, kun suurikokoiset ja liki alastomat nutturapäät mittelöivät paremmuudestaan tatamilla. Sumopainin historiaa värittävät mystiset tarinat.

YouTube
YouTube

Nettiin on nyt julkaistu video, jolla näytetään suurikokoisten urheilijoiden suorittamat manaustoimet. Sumopainijoiden tehtävänä on saada pikkuvauvat itkemään, jotta lapsissa olevat pahat henget poistuisivat niiden kehoista kyynelten mukana. Kyseessä on yli 400 vuotta vanha traditio.

Osallistujat ja järjestäjät uskovat, että itkun avulla lapsista kasvaa vahvoja ja terveitä yksilöitä. Vanhemmat maksavat rituaalista muutaman kympin, jotta heidän lapsensa pääsisivät itkettäväksi. Yksi sumopainija pelottelee noin sata lasta päivässä, Yahoo! News uutisoi.