Lordi-dokumentti paljastaa karun totuuden kulissien takaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen suomalainen muistaa, kuinka suomalainen itsetunto sai vuonna 2006 historiallisen kohotuksen Lordi-yhtyeen voitettua Euroviisut. Viisuvoittoa seuranneeseen Helsingin kansanjuhlaan saapui kymmeniätuhansia juhlijoita, ja yhtye nostettiin korkealle jalustalle. Mutta vain hetkeksi.

monsterimies26092014

Eilen Rovamiemellä sai ensi-iltansa dokumenttielokuva Monsterimies, jossa seurataan Lordi-yhtyeen elämää kulissien takana ennen viisuvoittoa ja erityisesti sen jälkeen. Dokumentti on saanut kiitosta siitä, että se on ensimmäinen, joka avaa suomalaisen musiikkimaailman karua kulissien takaista elämää, luomisen tuskaa ja levy-yhtiöiden kiemuroita ammattilaisten lisäksi myös tavalliselle kansalle.

Stara oli paikalla juhlissa ja tapasi Rovaniemellä myös dokumentin päähenkilö Lordin. Hän paljasti haastattelussa, että dokumenttia varten tapahtumien aikajanaa oli hieman muokattu, mutta kaikki valkokankaalla nähtävä pitää tietenkin paikkansa. Kamerat seurasivat yhtyeen jäseniä hyvinä ja huonoina hetkinä, joten lopputuloksessa nähdään myös muun muassa yhtyeen tuska rumpalinsa äkillisen kuoleman jälkeen sekä tätä traagista käännettä seuranneen uuden rumpalin hankkimisen käänteet.

Monsterimies-dokumentti sai ensi-iltansa 26. syyskuuta 2014.