Postinkantajat salapoliiseina Tampereella – nämä postikortit tulivat perille!

Matkailu · Stara.fi

Suomen Posti on ollut viime aikoina melkoisessa kurimuksessa, kun ihmiset ja yritykset ovat siirtyneet kirjepostista sähköisiin välineisiin. Ala on edelleen historiallisessa käymistilassa, mutta postinjakajat ovat alansa rautaisia ammattilaisia.

Stara on saanut haltuunsa kaksi viime aikoina perille päätynyttä postikorttia, joiden osoitteet olivat odottamattoman kryptisiä ratkaista. Siitä huolimatta kortit tulivat lopulta oikeaan osoitteeseen maailman ääristä. Ensimmäinen postikorteista lähetettiin taannoin Italiasta Suomeen, ja vastaanottajan nimen lisäksi osoitteen tilalla luki ainoastaan ”T:reen uusimman sillan vieressä? 33100 Tampere 10”. Kortti saapui perille 1,5 kuukautta sen lähettämisestä.

postikortti26092014a

Tuoreempi postikortti lähetettiin Kroatiasta 5. syyskuuta, ja se kolahti tänään oikean vastaanottajan postilaatikosta. Edellisen kortin tavoin osoite oli jälleen melko erikoinen ja rajusti puutteellinen. Vastaanottajan nimen lisäksi kortissa oli osoitteena ”Etelä-Tampere (?), Kävelymatka Näsijärven venelaituriin”. Puutteet eivät kuitenkaan postinkantajia hämänneet, vaan kortti löysi lopulta oikeaan osoitteeseen. Staran toimitus ei kehota lähettämään omia kokeiluja, sillä postinkantajien resurssit vastaanottajien selvittelyyn ovat tietenkin rajalliset.

postikortti26092014b