Uusi muovipyssy kuvaa sotaleikit videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mattelin Nerf-aseet ovat maailman suosituimpia lelupyssyjä, jotka ampuvat vaahtomuovisia nuolia tai ammuksia. Muoviset aseet ovat suosittuja lasten keskuudessa, vaikkakin videopelit ja sovellukset ovat ohittaneet perinteisemmät sotaleikit. Harvoilla pihoilla leikitään nykyään enää poliisia ja roistoa.

YouTube
YouTube

Nerf kantaa kortensa kekoon sen vuoksi, että lapset saataisiin helpommin pihalle leikkimään sen sijaan, että he tuijottaisivat puhelimen tai tietokoneen näyttöä. Lelutehdas on hoksannut yhdistää pyssyihinsä uudehkoa teknologiaa, joka mahdollistaa leikin videoimisen ja tallentamisen ensimmäisen persoonan kuvakulmasta kuvattuna. Vaikka kameran teho on älyttömän heikko, antaa se leikkiin uudenlaisen ulottuvuuden.

Nerf-aseet eivät ole suosittuja pelkästään lasten keskuudessa, vaan myös esimerkiksi monet toimistoissa työskentelevät aikuiset piristävät päiviään sotimalla työkavereidensa kanssa vaahtomuovinuolia ampuvilla pyssyillä. Idea on periaatteessa sama, jos kavereita ammuttaisiin ritsalla, mutta apuna on muoviase. Tämäkin lelumallisto aiheuttaa paheksuntaa, ja joidenkin mielestä lasten tulisi leikkiä ainoastaan kevyitä ja mahdollisimman turvallisia leikkejä.