Tätä on odotettu! Älymatkalaukku punnitsee itsensä

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Lentokoneissa on tarkat rajoitukset sen suhteen, kuinka painavia matkalaukkuja voi ottaa mukaansa matkustamoon. Tämä aiheuttaa joskus ongelmia, sillä tavaroiden tarkan painon selvittäminen saattaa olla vaikeaa esimerkiksi hotellihuoneessa tai kiireisellä lentokentällä.

Kickstarter
Kickstarter

Matkatavaroiden painon laskeminen saattaa kuitenkin pian helpottua merkittävällä tavalla. TUL Thustrelie on matkalaukku, joka laskee itsestään painonsa ja ilmoittaa sen LED-näytöllä. Idea on siis lähes naurettavan yksinkertainen, mutta tiettävästi itse painonsa laskevia matkalaukkuja ei ole aikaisemmin lanseerattu ainakaan laajemmille markkinoille.

Australian Brisbanessa sijaitseva yrityis kerää varoja TUL Thustrelie -laukuille Kickstarter-sivullaan. Matkalaukut ovat vedenkestäviä ja niissä on TSA-hyväksytyt lukot. Aivan halpoja älymatkalaukut eivät kuitenkaan ole, sillä yksi kappale tulee näillä näkymin maksamaan yli 200 dollaria, eli lähes 160 euroa.