Marianne Kallio paljasti traagiset kokemuksensa tukiperheestä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lasten huostaanotot – erityisesti laittomat – ovat puhuttaneet tänä vuonna suomalaisia. Lasten sosiaalihuoltoon liittyvät olennaisena osana myös tuki- ja sijaisperheet, jotka ansaitsevat toiminnallaan rahaa. Nyt omat synkät kokemuksensa entisestä tukiperheestään on paljastanut realityjulkkis Marianne Kallio.

Kallio on avautunut viime aikoina rankasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan erityisesti Blogbookin blogissaan, ja hänen kirjoituksensa ovat tuoneet lohtua tuhansille muille samassa tilanteessa joskus olleille suomalaisille. Tuoreimmassa kirjoituksessaan Marianne paljastaa traagiset kokemuksensa.

– Muistan aina pienenä lapsena päivän, jolloin pidin äitini kädestä kiinni. Rutistin pehmoleluani tiukasti kyyneleet silmissä, sillä pelko lähteä pois äitini luota oli tuolloin liian vaikeaa. Seisoimme ulkona ja odotimme miestä, joka tulisi hakemaan minut. Näin kaukaa hänen kävelevän minua kohti ja silloin en voinut muuta, kuin itkeä. En suostunut päästämään äitini kädestä irti millään, mutta mies veti käteni irti, Marianne Kallio kirjoittaa blogissaan.

Kallion mukaan Suomessa tuki- ja sijaisperheeksi pääsee liian helposti, eikä niitä valvota tarpeeksi. Sijais- ja tukiperheiden laadussa on valtavia eroja, ja huonoimmassa tapauksessa perhe ei kohtele lasta tasavertaisena perheenjäsenenä. Niin kävi myös Mariannelle.

– Perheen äiti muisti joka kerta pukea minulle omien lastensa nuhjuiset ja risaiset vaatteet päälleni. Omia vaatteitani en saanut koskaan käyttää. Perheen omilla lapsilla taas oli aina siistit vaatteet. Uutenavuonna perhe teki illalliseksi broileria lisukkeilla. Tottakai yksi niistä paloi melkein syömäkelvottomaksi. No, kenellekkös muullekkaan, kuin minulle annettiin palanut ruoka ateriaksi.

Lue koko kirjoitus ja osallistu keskusteluun tästä.