Koirien surffaus tekee hyvää – tästä tuli hulvaton perinne

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kalifornian Orange Countissa on järjestetty jo viidettä kertaa surffauskilpailu, jonka tuotot menevät hyväntekeväisyyteen. Kyseessä ei ole tavallinen surffikisa, sillä kisassa toisiaan vastaan kilpailevat ihmisen parhaat ystävät, koirat.

YouTube
YouTube

Surf City Surf Dog -kilpailu keräsi Huntingtonin rannalle lähes kolmetuhatta innokasta fania. Kilpailu keräsi tänä vuonna myös ennätyksellisen määrän rahaa, sillä koirien ansiosta rahaa kerättiin hyväntekeväisyyteen yli 6.000 dollaria.

Kilpailu on tarkoitettu kaikille koirille karvoihin katsomatta. Hännänheiluttajia kisassa oli peräti 65. Kilpailussa on muutamia eri kategorioita, jossa eri kokoiset koirat kilpailivat omissa luokissaan. Yhdessä kategoriassa koira surffaa ihmisystävänsä kanssa samalla laudalla. Jokaisella koiralla on oltava pelastusliivit. Tänä vuonna kilpailun voittivat pienien koirien luokassa Kiehi niminen koira, keskikokoisissa Brandy, isoissa koirissa Kalani ja extra-suurissa koirissa Kona Kai.