Rentouttavimmat musiikkikappaleet listattiin – nämä nukuttavat!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Manchesterilainen Marconi Union on julkaissut musiikkivideon kappaleestaan Weightless. Nyt sen väitetään olevan maailman rentouttavin kappale. Marconi Union on tehnyt kappaleen yhteistyössä brittiläisen ääniterapia-instituutin kanssa.

Tutkijat ovat testanneet eri musiikkikappaleita ja tulleet siihen tulokseen, että Marconi Unionin Weightless on rentouttavin ja unettavin kappale. Tutkimuksessa on käytetty useita koehenkilöitä. Tutkimuksen aikana mitattiin muun muassa koehenkilöiden sykettä ja verenpainetta, ja Weightless kappaletta kuunnellessa koehenkilöillä havaittiin syvin lepotila.

Kuuntelemalla kappaletta voi helposti olla tutkijoiden kanssa samaa mieltä. Älä siis kuuntele kappaletta kesken työpäivän, tai saatat rentoutua liikaa, jopa nukahtaa. Tutkimuksen mukaan rentouttavien kappaleiden kymmenenkärki koostuu seuraavista teoksista.

1. Marconi Union – Weightless

2. Airstream – Electra

3. DJ Shah – Mellomaniac (Chill Out Mix)

4. Enya – Watermark

5. Coldplay – Strawberry Swing

6. Barcelona – Please Don’t go

7. All Saints – Pure Shores

8. Adele – Someone Like You

9. Mozart – Canzonetta Sull’aria

10. Cafe Del Mar – We Can Fly