Jounin Kaupan Sampo Kaulanen: ”Meitä holhotaan liikaa!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuoden kohutuin kyläkauppa, Jounin Kauppa, sijaitsee Äkäslompololla, jossa sitä käyvät ihmettelemässä turistit ympäri maailmaa. Kauppias Sampo Kaulanen on aiheuttanut runsaasti kohua yrittäessään toimia viranomaisten holhouksen sijaan terveen järjen mukaisesti.

Jounin Kauppa
Jounin Kauppa

Stara otti yhteyttä Kaulaseen ja selvitti millainen mies on some-ilmiöksi nousseen kaupan takana, ja mitä mieltä kauppias tosiaan on Suomen nykymenosta. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä.

– Yhteiskunta on mennyt ihan hulluksi, kun ihmisten toimintaa säädellään ja paapotaan. Tuntuu, että kaikessa pitää olla joku laki tai direktiivi, ettei ihmisten omaan järkeen ja arvostelukykyyn luoteta. Meitä holhotaan liikaa. Puhutaan, että maassamme vallitsee kauhea lama ja ihmisiä pitäisi tukea. Esimerkkinä kuitenkin sellainen juttu, kun arvoin Ässä-arvan netissä. Siitä nousi kohu, Sampo Kaulanen kertoi Staralle.

– On kuulemma laitonta, jos asiamies arpoo arvan. Sen sijaan kadulta tempaistu Pertti saisi suorittaa arvonnan, vaikka sekin idea lytättiin kauhistellen. Oikeasti, kenelle siitä on haittaa, jos työnnän ilmaiseksi ihmisille vaikka kaupallisen verran arpoja ulos? Sehän on vain minun omaa typeryyttä. Hyvän tekeminen on kiellettyä.

– Lopetettaisiin tämä idiotismi, Sampo pyytää.

Jounin Kauppa nimitti äskettäin toimitusjohtajakseen Sampon vaimon Michele Murphy-Kaulasen. Tämä siksi, että kauppias itse voi keskittyä tulevaisuudessa yhä enemmän markkinointiin ja kehitystyöhön, kun vaimon tärkeitä taitoja tarvitaan johtamisessa. Mies lupasi Facebook-päivityksessään, että he tekevät porukalla kaupasta sellaisen, mikä saa ihmisten silmämunat muljahtamaan päässä.

– Mulla on tavoitteena tässä vaimon kanssa, että tehdään tästä kairan rouhein ruokakauppa. Haluamme, että Jounin Kauppa yllättää positiivisella tavalla jokaisen ihmisen, joka tänne tulee. Tavoitteena on olla elämyksellinen putiikki, Kaulanen kertoi.