Gepardinpennut sulattavat sydämesi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internet on täynnä videoita kotikissoista. Myös hieman isommat kissaeläimet ovat suosittuja aiheita videoille, mutta nopeat gepardit ovat jostain syystä hieman harvinaisempi aihe eläinvideoille. Nyt asiaan tulee kuitenkin muutos.

YouTube
YouTube

Tuoreella San Diegon Zoo Safari Park -eläintarhan videolla tutustutaan kahteen gepardinpentuun, jotka ovat puiston tuoreimpia asukkaita. Sisarukset syntyivät 1. syyskuuta, ja eläimet on nyt esitelty suurelle yleisölle.

– Ne syövät runsaasti, ja ne alkoivat leikkimään vasta kolmen tai neljän päivän ikäisinä. Gepardit osasivat hädin tuskin kävellä tuolloin, joten oli mielenkiintoista katsella niitä telmimässä keskenään, eläintenhoitaja Eileen Neff kuvailee.

Gepardinpennut ovat vielä tässä vaiheessa pörröisiä sydäntensärkijöitä jotka eivät varsinaisesti vastaa mielikuvaa sirorakenteisesta ja vikkelästä kissapedosta. Täysikasvuisina Gepardit pystyvät juoksemaan jopa yli 90 kilometrin tuntinopeudella.