Jounin Kaupan Sampo Kaulanen: ”Kaikki on tapahtunut hyvin nopeasti”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sosiaalisessa mediassa on tänä vuonna ollut yksi kauppa ylitse muiden. Tuurin kyläkaupan sijaan some-hitiksi on noussut hivenen pohjoisemmassa sijaitseva Jounin Kaupppa, jota pyörittää nykyisin Diili-ohjelmasta tutuksi tullut realityjulkkis.

Jounin Kauppa
Jounin Kauppa

Sampo Kaulanen on aiheuttanut hauskoilla tempauksillaan kovasti keskustelua verkossa. Miehen haaveena on, että Jounin Kauppoja löytyy jossain vaiheessa muualtakin kuin Äkäslompololta. Sampo haluaa omanlaisensa kauppaketjun, mutta sitä ennen riittää vielä tekemistä.

– Olemme ottaneet ensimmäisen askeleen. Ylläksellä olen kauppias vuorokauden ympäri ja illat menee tulevaisuutta suunnitellen ja nykyisyyttä jalostaen. Tilanne on nyt edennyt siihen pisteeseen, että muut kauppiaat ovat kyselleet vinkkiä sosiaaliseen mediaan liittyen, Sampo Kaulanen kertoi Staran haastattelussa.

– Tuntuu kummalliselta, että olen tällä hetkellä yksi tunnetuimmista suomalaisista nettijulkkiksista, koska kaikki on tapahtunut hyvin nopeasti. Tämä on ollut aivan mahtavaa aikaa, ja toivon, että homma kehittyy entisestään ja samalla koitetaan pitää pää kylmänä, Sampo summaa.

Miehen rohkeasta tyylistä huolimatta palaute on ollut pääasiassa pelkästään myönteistä. Eniten kiitosta niittää kauppiaan tapa, jossa hän jakaa päiväystuotteita ilmaiseksi. Moni toivoo, että muuallakin Suomessa nähtäisiin samanlaista ja järjellä perusteltua toimintaa. Esimerkiksi yksi Jounin Kauppaa fanittavista henkilöistä kysyy, miksi kaikki hyvät asiat ovat niin kaukana pohjoisessa, kuten Joulupukki ja Jounin Kauppa?

– Kauppa perustettiin lähes 65 vuotta sitten Äkäslompoloon. Kaupan perustanut pappani oli aikoinaan myös aika omanlainen persoona, ja uskon, että hän olisi sopeutunut hyvin ajan henkeen. Kyllä mie uskon, että hän olisi nyt ylpeä siitä, mitä ollaan loppujen lopuksi saatu aikaiseksi, Sampo kiteyttää.