Harvinainen näky videolle: Valkohai hyökkäsi lajikumppaninsa kimppuun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valkohait ovat maailman suurikokoisimpia petokaloja, ja niiden hurjan olemuksen vuoksi tuttuja Tappajahain kaltaisista kauhuelokuvista. Tyynellämerellä, Intian valtamerellä ja Karibianmerellä tavattavien näyttävien petojen tiedetään kasvavan jopa kahdeksan metrin pituisiksi ja kahden tonnin painoisiksi.

YouTube
YouTube

Tuoreella Youtube-videolla päästään seuraamaan harvinaislaatuista tilannetta, jossa jättiläismäinen valkohai hyökkää rajusti pienemmän lajikumppaninsa kimppuun. Videota kuvannut dokumenttiryhmä yritti houkutella haita veneen läheisyyteen syötin avulla, mutta ei osannut odottaa tämänkaltaista näkyä.

Ihmiset ovat erittäin harvoin päässeet todistamaan tilannetta jossa valkohai hyökkää toisen kimppuun. Vielä harvinaisempaa on se, että kyseisen kaltainen hetki tallentuu videolle näin näyttävällä tavalla.