Hurjapäinen tempaus: Vuoristoteitä alas rullalaudalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Longboardia voidaan kutsua myös mäkirullalaudaksi, ja sillä voi saavuttaa yli sadan kilometrin tuntivauhdin. YouTube-videoilla on nähty varsinaisia vauhtihirmuja ennenkin, mutta nyt rullalaudan päälle hyppää koko ikänsä laudalla liikkunut James Kelly.

YouTube
YouTube

Vuoristotiekyyti ei ole heikkohermoisille. James Kelly suunnittelee rullalautoja, ja mies on nyt testannut uusinta Pro Model -lautaansa. Malli on suunniteltu erityisesti suuriin nopeuksiin. Mies esittelee vauhdikkaan etenemisen lisäksi upeita Kalifornian vuoristomaisemia. Videolla näytetään myös yksi kaatuminen, joka saa ainakin katsojan kädet hikoilemaan.

Videolla taitojaan esittelevä James Kelly tietää mitä tekee, ja hänen kerrotaan laskeneen laudallaan samoissa maisemissa useita kertoja. Hän kuuluu Arbor Collective -nimiseen ryhmään. Videolla nähtävä longboard on normaalia rullalautaa pidempi versio.