Kissa auttaa sokeaa koiraa kävelyillä – parhaat ystävykset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Opaskoirat ovat mittaamaton apu sokeille ja heikkonäköisille ihmisille. Mutta mitä jos koira onkin sokea eikä pysty nauttimaan esimerkiksi kävelylenkeistä näkövammansa vuoksi? Silloin koira tarvitsee avukseen tietenkin opaskissan.

National Geographicin videolle esitellään eläinystävykset, joiden tarina saa varmasti kylmäsydämistenkin ihmisten kyynelkanavat auki.

Tervel on 14-vuotias sokea ja osittain kuuro koira, jolle jo pienet kävelymatkat johtivat aikaisemmin usein onnettomuuksiin. Tervelin omistajan uudempi lemmikki, Pudditat, on puolestaan löytökissa joka tuli huonosti toimeen lajitovereidensa kanssa.

Pudditatista ja Tervelistä tuli jokseenkin yllättäen nopeasti parhaat kaverukset. Ne alkoivat viettää runsaasti aikaa toistensa kanssa, ja myöhemmin jopa lähteä yhdessä kävelyretkille. Pudditat-kissa toimii koiran oppaana ulkona, johdattaen ja auttaen perässään kulkevaa Terveliä kaverusten yhteisillä retkillä.