Vaalikampanja alkoi? George Clooneyn hääkuvien tuotot hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yllätyskihloihin keväällä mennyt Hollywood-tähti George Clooney vei lakinaisena työskentelevän Amal Alammuddinin vihille Venetsiassa. Yksityistilaisuudesta on myös ikuistettu valokuvia, jotka pari aikoo myydä kahdelle suurelle lehtitalolle.

Valokuvat nähdään printtilehtien sivuilla. Kuvaoikeudet ovat ostaneet yhdysvaltalainen People ja brittiläinen HELLO!. Tuore aviopari lahjoittaa kaikki valokuvien myymisestä kertyneet tulot suoraan hyväntekeväisyyteen. Yksi kohteista on ihmisoikeuksien puolesta taisteleva Not On Our Watch ja toinen sudanilaisia sodan uhreja auttava Satellite Sentinel Project. Hääkuvien summan uskotaan olevan satojatuhansia, ellei jopa miljoonia euroja.

Clooney on kertonut vaihtavansa uraa näyttelijän työstä ohjaamiseen. 53-vuotias charmantti näyttelijämies on myös päättänyt asettua demokraattisen puolueen edustajaksi vuoden 2018 Kalifornian kuvernöörivaaleihin. George Clooneyn tiedetään olevan supertähtien lisäksi myös esimerkiksi presidentti Barack Obaman hyvä ystävä, ja mies vierailikin vastikään Valkoisen talon vieraana Obaman järjestämässä elokuvaillassa.