Motivaatiopeili latelee kehuja ulkonäöstä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerro, kerro kuvastin. Ken on maassa kaunehin? Näin kysyy Lumikin ilkeä äitipuoli peililtä päivät päästään, jotta saisi varmuutta heikolle itsetunnolleen. Nyt IKEA on ripustanut brittiläiseen myymäläänsä satumaisen peilin, joka latelee ihmisille kohteliaisuuksia.

Huonekalukaupan seinällä oleva peili kehuu ohikulkijoiden ulkonäköä ja heidän vaatteitaan. Peilin nimi on Motivational Mirror, ja sen tarkoituksena on kohottaa ihmisten itsetuntoa. IKEA:n mukaan noin 70 prosenttia brittiläisistä kärsii itsetunto-ongelmista, ja muutama lause saa paljon hyvää aikaan.

Jokainen meistä ansaitsee kauniita sanoja. Etenkin maanantaiaamuisin peilistä usein tuijottaa silmäpusseilla ja alakuloisella vireellä varustettu henkilö, joka kaipaa tehokasta piristysruisketta ja itsetunnon kohottajaa. Tällöin kehuja lateleva peili olisi täydellinen kapistus kodin seinällä.