Uskomattomat ehkäisykeinot historiasta: ”Majavan kivekset, lyijy, sipulimehu, sormustin…”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ennen nykyaikaisia ehkäisykeinoja, ovat ihmiset kokeilleet kaikenlaisia konsteja ehkäistä raskautta. Jotkut muinaisista ehkäisykeinoista ovat niin hullunkurisia, että on vaikea uskoa ihmisten todella kokeilleen niitä.

YouTube
YouTube

Erään uskomuksen mukaan pontikasta ja majavan kiveksistä valmistettu juoma estää raskaaksi tulon. Ehkäisykeinoista valistavalla videolla on listattu muutamia historian hulluimpia ja huonoimpia keinoja ehkäistä raskaus. Aiemmin on muun muassa uskottu, että näädän kivekset ehkäisevät raskautta, kuten myös se, että nainen juo sipulimehua. Viimeisin hullunkurinen uskomus on, että Coca-Colalla voi huuhdella itsensä seksin jälkeen ja se toimii ehkäisykeinona.

Onneksi nykyään on saatavilla toimivia ehkäisykeinoja, eivätkä ne perustu uskomuksiin. Jokaisella on oikeus suunnitella ja vaikuttaa perheensä lisääntymiseen. Videolla tärkein viesti on se, että kaikilla ei vielä tänä päivänäkään ole mahdollisuutta ehkäisyyn, vaikka sen pitäisi olla kaikkien naisten oikeus. Jotkut heistä vielä noudattavat uskomuksia, koska ei ole parempaa vaihtoehtoa saatavana.