Kiinalaishotellin vessan käyttöohjeet ihmetyttävät – akrobatiaa pöntöllä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin tapauksesta, jossa amerikkalainen työnantaja asensi firman wc-tilojen seinälle ohjeistuksen siitä, kuinka heidän työpaikallaan ulostetaan oikein. Mikäli tämä nauratti silloin, naurattaa varmasti myös seuraava vessareissuihin liittyvä uutinen.

Weibo
Weibo

Kiinalaisessa hotellissa on nimittäin laadittu kuvallinen ohje vessassa käymisestä. Kyltissä ei erikseen mainita, tuleeko ohjetta noudattaa isolla vai pienellä hädällä, mutta tavallinen ihminen ymmärtää varmasti, että wc-rengas on tarkoitettu istumista varten. Kyltissä kielletään muun muassa turhan akrobatian harrastaminen pöntön päällä.

Vessanpöntön päällä ei siis saa seistä käsillään tai suorittaa telinevoimistelusta tuttuja liikesarjoja. Sen sijaan ohjeessa kehoitetaan istumaan wc-pöntöllä takapuolella ja samanaikaisesti voi lukea vaikkapa vaaleanpunaista sanomalehteä. Täytyy kuitenkin muistaa, että esimerkiksi Intiassa on paljon vessoja, joissa tarpeet tehdään lattiassa olevaan reikään. Tällöin pöntön käyttöohjeet tulevat tarpeeseen.