Aamiaisessa järisyttävät 9 000 kilokaloria

Ruoka Terveys · Tim Isokivi

Perinteinen englantilainen aamupala koostuu muun muassa munista, pekonista, paahtoleivästä ja pavuista. Monesta eri ruokalajista koostuva aamupala käy monille ihmisille pääruoasta, sillä useissa ravintoloissa tarjoiltuna englantilainen aamupala on varsin iso ja rasvainen kokonaisuus.

Iso-Britannian Cheshiressä sijaitseva Bear Grills -kahvila tarjoilee englantilaista aamupalaa, joka on varmasti liikaa jopa kovimmille ihraisten herkkujen ystäville. The Hibernator -niminen ateria koostuu muun muassa kahdeksasta pekoniviipaleesta, kahdeksasta nakista, neljästä perunakroketista, kahdeksasta kananmunasta ja kahdeksasta leivänpalasta. Ruokajuomaksi tarjoillaan kahden tuopin kokoinen pirtelö.

– Näillä ruoka-aineksilla pystyisi ruokkimaan kokonaisen perheen viikoksi. Pelkkä aamiainen sisältää 6.000 kilokaloria ja lisäksi pirtelö sisältää 2.000 kilokaloria, Bear Grills -kahvilan omistaja Mark Winder kuvailee.

Hieman yli 25 euroa maksavan The Hibernator -aterian tilaajan tulee allekirjoittaa sopimus, jossa hänelle tiedotetaan yli 8.000 kilokalorin annoskokonaisuuden mahdollisista terveysriskeistä. Daily Mail -lehden mukaan 20 ihmistä on kokeillut ruokahaastetta, mutta toistaiseksi kukaan ei ole pystynyt syömään The Hibernatoria kokonaisuudessaan.

– Aterian nimi on The Hibernator, eli talviunilla olija, sillä koko annoksen syöjän täytyisi nukkua seuraavan vuoden ajan, Mark Winder hehkuttaa.