Rich Kids of Tehran: Näin Iranin ökyrikkaat nuoret elävät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ökyrikkaiden länsimaisten nuorten elämää seuraavalla Rich Kids of Instagram -sivulla esitellään kultalusikka suussa syntyneiden nuorten elämää luksuselämää lentokoneineen, huvijahteineen ja luksusautoineen.

PÄIVITYS: Kuvien levittyä julkisuuteen on kyseinen Instagram-tili poistettu. Ilmeisesti kuvissa paljastui asioita, joita ei haluttukaan julkisuuteen.

Loading

Flying private Photo by: @sasha_ina #richkidsoftehran #privatejet

View on Instagram

Nyt kohua herättänyt Instagram-tili on saanut iranilaisen vastineen. Rich Kids of Tehran esittelee Iranin Teheranissa asuvien ökyrikkaiden jälkikasvun elämää. Kuten länsimaisten rikkaiden nuorten tapauksessa, myös teheranilaisten hyvävaraisten elämä on täynnä urheiluautoja, design-vaatteita ja kalliita merkkejä. Syyskuussa aloitetulla Instagram-tilillä on jo yli 50.000 seuraajaa.

Rich Kids of Tehran on herättänyt keskustelua esimerkiksi sen vuoksi, etteivät Iranin vanhoilliset lait tunnu kuvien perusteella koskevan maan varakkaampia asukkaita. BBC-uutissivuston mukaan esimerkiksi alkoholin käyttö on Iranin laissa kielletty ja naisten täytyy käyttää hiukset peittävää huivia julkisella paikalla. Kuvissa nuoret kuitenkin juovat julkisesti alkoholia ja esiintyvät vähissä vaatteissa.

Teheranin ökyrikkaiden elämän esittelyn vastavedoksi on luotu myös Poor Kids of Tehran -tili. Kyseinen Instagram-tili esittelee Teheranin köyhemmän väestön karuja elinolosuhteita. PBS-sivuston mukaan vuonna 2011 noin puolet Iranin väestöstä eli köyhyysrajan alapuolella.