Presidentti Sauli Niinistön kannatussivu: ”Juotteko alkoholia mainonnan takia enemmän?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Keskustelu vuodenvaihteessa kiellettävästä alkoholimainonnasta ja kiellon vaikutuksista on käynyt kuumana jo viikkojen ajan. Yleinen mielipide näyttää olevan, että suomalaiset eivät missään ikäryhmässä juo alkoholia mainonnan takia, joten mainoskielto on perusteeton ja turha.

Nyt myös presidentti Sauli Niinistön kannatussivulla otetaan osaa alati vilkastuvaan keskusteluun. Niinistön kannatussivulla esitettiin toissapäivänä ajankohtainen kysymys, johon on tähän mennessä tullut jo yli 200 vastausta.

– Juotteko te alkoholia mainonnan takia enemmän? Onko nuorten alkoholinkäyttö mainonnan aikaansaamaa? Mihin mielestänne tämä uusi alkoholipolitiikka johtaa? +/- ?

Keskustelusta ja kommenteista käy hyvin ilmi osallistujien näkemys siitä, että mainonnan kieltämisellä ei ole vaikutusta alkoholin kulutukseen.

– Eiköhän alkoholisti ole alkoholisti, eikä mainonnan uhri? Muutenkin tämä suomen byrokratia ja pykäläviidakko on ihan mieletön. Ennen naurettiin amerikkalaisille tyhmille lakipykälille, mut pian ollaan ite samas tilantees, Topi Marttila kommentoi.

– Kuten se aina nuorten päässä menee … mitä kielletympää, ja mitä enemmän aiheen ympärillä hyssytellään, sitä kiinnostavampaa siitä tulee. Ilmiössä josta tehdää normaalin arkipäiväinen ja avoin asia, ei ole mitään niin kiinnostavaa että nuorilla olisi niin kauhea kiire sitä kokeilemaankaan. Eli, väitän että hyötyä tästä uudistuksesta ei ainakaan ole, Sami Hakala jatkoi.

Vuodenvaihteen jälkeen Suomessa ei saa enää mainostaa alkoholia missään muodossa, ja esimerkiksi Koffin täytyy siksi poistaa moottoritien varrella oleva suurikokoinen oluttölkki. Suomen viranomaiset haluavat samasta syystä kieltää Facebookin JAA-napin ravintoloiden ja panimoiden fanisivuilta.

Holhous ei kuitenkaan jää vielä siihen, sillä parhaillaan viranomaiset kaavailevat yökerhojen sulkemista jopa tuntikausia nykyistä aikaisemmin. Ravintoloiden aukiolojen vapauttamiseksi kerätään parhaillaan nimiä kansalaisaloitteeseen. Lisäksi Rohkea Suomi -sivustolla kerätään vielä tämän päivän ajan esimerkkejä Suomen älyttömimmistä laeista ja säädöksistä.

PÄIVITYS: Aluksi kerrottiin virheellisesti, että kyseessä olisi ollut Niinistön oma Facebook-sivu, mutta todellisuudessa kyseessä on kannatussivu.