Lapsuuden lelusotilaat riisuttiin aseista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki tietävät, miltä vihreät sotaukot näyttävät. Legendaarisilla muovileluilla on suoritettu historian aikana mittaamaton määrä sotaleikkejä, ja osa miehistä säilyttää kokoelmaansa aikuisiälle saakka. Muovisotilaita on valmistettu lähes kaikkien maiden sotajoukkojen innoittamana.

Nyt Dan Abramson on poistanut vihreiltä muovileluilta aseet, koska hän haluaa miehistä vähemmän sotaintoisia. Hän on hakenut Kickstarterista rahoitusta joogaaville sotilaille, joissa tutut lelut suorittavat venytteleviä asentoja aseella osoittamisen sijaan. Projektin nimi on Yoga Joes, ja se sai lahjoituksia yli 84.000 dollaria, vaikka tavoite oli tästä alle puolet.

Toinen hankkeen tavoitteista on se, että miehet innostuisivat enemmän suositusta liikuntaharrastuksesta. Jooga on saavuttanut ainakin Suomessa suosiota miesten keskuudessa, ja monilla paikkakunnilla järjestetään niin sanottuja äijäjoogatunteja. Jos kerta vihreät sotilaat, niin miksi eivät perheenisätkin?