Tutkimus vahvisti: Hiphop-musiikki ehkäisee masennusta – tulevaisuuden hoitokeino

Viihdeuutiset · Annika Kela

Musiikkigenre, jonka aiemmin väitettiin turmelevan nuorisoa ja kannustavan heitä laittomaan toiminaan, on vihdoin saanut tunnustusta positiivisista vaikutteista. Nyt on nimittäin julkaistu tutkimustuloksia, jonka mukaan hiphop-musiikin kuuntelu ehkäisee masennusta.

Cambridgen yliopiston neuropsykologi Becky Inkster ja psykiatri Akeem Sule ovat tutkineet hiphop-musiikin kuuntelemisen ja musiikin tekemisen vaikutuksia potilaissaan. Tutkimuksessaan he ovat tulleet siihen lopputulokseen, että musiikin kuuntelu tai sen tekeminen on parhaimmillaan terapeuttinen kokemus. Ihminen käsittelee omat tunteensa kuulemansa kautta tai ilmaisee ne tekemällä omia sanoituksiaan kappaleisiin.

Tutkijat ovat niin vakuuttuneita tuloksista, että aikovat ehdottaa Cambridgen yliopiston Idea-festivaaleilla, että hiphopin kuuntelu otetaan käyttöön masennuspotilaiden vaihtoehtoisena hoitomuotona. The Guardian -lehden mukaan tutkijat aikovat laajentaa tutkimustaan tulevaisuudessa.

Musiikkigenre on niin laaja ja monipuolinen, että jokaiselle ihmiselle, elämäntilanteelle ja tapahtumalle on omat kappaleensa. Tutkijat kertovat, että sillä ei ole väliä minkä ikäinen olet tai mistä olet kotoisin, hiphopistä löytyy ne kappaleet, joihin voit samaistua. Jos tutkimustuloksiin on uskominen, hoidetaan masennusta jatkossa hiphopilla. Ehkä tulevaisuudessa, hiphop-konserttilipuista voi saadan lääkekorvausta.