Painajaismainen näky kalastajan saaliiksi – kuin avaruusolio

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mustekalat tunnetaan parhaiten niiden imukupein varustetuista lonkeroista, joita nilviäisiin lukeutuvilla eläimillä on yleensä kahdeksan tai kymmenen kappaletta. Singaporen edustalta on nostettu veneeseen mustakalojen kummajainen, jonka lonkeromäärä yllättää.

YouTube
YouTube

Kylmiä väreitä aiheuttava eläin on varustettu sadalla lonkerolla ja sen on arveltu olevan erittäin harvinainen mutantti. Ong Han Boon oli ollut harjoittamassa syvämerenkalastusta, kun hänen syöttiinsä tarttui meritähden ja mustekalan sekoitukselta näyttävä elikko. Hän ei meinannut itsekään uskoa näkemäänsä ja kuvasi otuksen Facebookiin.

Video on levinnyt nopeasti netissä. Eläimen vartalossa kiemurtelee sata ohutta lonkeroa, mikä tekee saaliista erittäin pelottavan. Mustekalat ovat varsin älykkäitä eläimiä, ja niiden tiedetään käyttävän apuvälineitä esimerkiksi rikkoakseen simpukoita ja kookospähkinöitä. Singaporen edustalla kalastettu mutantti on kuin suoraan ulkoavaruudesta.