Sovellus opettaa puhumaan Game of Thrones -kieliä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Game of Thrones -faneille on kehitetty applikaatio, jonka avulla voi opetella puhumaan sarjassa kuultuja kieliä, kuten Dothrakia, Khaleesia tai Khal Drogoa. Uuden applikaation kehittämisen taustalla on kieliasiantuntija David Peterson, joka on myös luonut kyseiset kielet sarjaan.

Peterson on kehittänyt sarjan kielet Game of Thrones -sarjan luojan George R.R. Martinin novelleista poimittujen lausahdusten mukaan. Applikaatio toimii samalla periaatteella kuin mikä tahansa kielenkääntöohjelma, se kääntää yksittäisiä sanoja tai lauseita valitsemallesi Game of Thrones -kielelle.

Applikaation kehittämisprosessista on kuvattu video, joka myös helpottaa ymmärtämään ohjelman käyttöä. Ohjelman ansiosta kielen opiskelusta tulee huomattavasti helpompaa. Tosifanien ei tarvitse enää tulkata lauseita itse, vaan ohjelma tekee sen heidän puolestaan. Applikaation avulla fanit voivat keskustella jatkossa Dothraki -kielellä keskenään. Game of Thrones -kieliohjelma on saatavilla iTunesista.