114-vuotias mummo joutui valehtelemaan ikänsä Facebookille

Viihdeuutiset · Annika Kela

Minnesotalainen Anna Stoehr täytti 114-vuotta viikko sitten. Ikäisekseen nuorekas mummo on kertonut, että haluaa oppia käyttämään nykyajan kommunikointivälineitä pysyäkseen sosiaalisena. Nainen päätti liittyä Facebookiin, jotta voisi pitää yhteyttä ystäviinsä.

YouTube
YouTube

Liittymisen yhteydessä Stoehr huomasi, ettei Facebook anna vaihtoehdoksi hänen syntymävuottaan, joka on vuosi 1900. Naisen mukaan lähin vaihtoehto oli vuosi 1905. Niinpä mummo joutui valehtelemaan olevansa nuorempi, jotta pystyi liittymään Facebookiin. Mummo naureskeli, ettei häntä haittaa yhtään, että hän on Facebookin mukaan vain 109-vuotias. Heti liittymisen jälkeen, alkoi mummolle sadella kaveripyyntöjä. Hänestä tuli heti yksi Facebookin suosituimmista mummoista.

Tietotekniikkataitoisen ystävänsä Joseph Ramirezan avulla Stoehr oppi käyttämään sosiaalista mediaa. Ramireza on opastanut naista myös monen muun palvelun käytössä. Mummo on muun muassa soitellut ystävilleen nettipuheluita Facetime-sovelluksella. Nykyään sosiaalisen median käyttö on 114-vuotiaalle naiselle arkipäivää.