Nainen otti 50 homeopaattista unilääkettä – näin siinä kävi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Homeopatian avulla ihmisten luvataan parantuvan lähes mistä tahansa vaivasta. Siinä potilaalle annetaan pieniä määriä ainetta, joka suurina määrinä tuottaisi sairastettavan taudin kaltaisia oireita. Homeopatiaa pidetään yleisesti pelkkänä uskomushoitona, joka ei perustu todelliseen tieteeseen.

ScienceBabe-nimellä esiintyvä Youtube-käyttäjä on päättänyt videon avulla todistaa sen, etteivät homeopaattiset lääkkeet todellisuudessa toimi. Hän tekee sen syömällä 50 homeopaattista unilääkettä. Oikeiden unilääkkeiden tapauksessa kyseisen määrän nauttiminen koituisi todennäköisimmin hengenvaaralliseksi.

Naiselle ei kuitenkaan käy mitään, eikä hän tunne oloaan lainkaan väsyneemmäksi vielä 90 minuutin päästäkään sen jälkeen, kun hän on ottanut unilääkkeinä mainostettavat pillerit. Kallein hinnoin hyväuskoisille asiakkaille lääkkeinä myytävät aineet ovat siis mitä todennäköisimmin pelkkiä sokeripillereitä.