Safarin eläimet yhtä suurta perhettä – joutsenet ruokkivat koikarppeja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Shenzhen Safari Parkin työntekijät ovat jo pitkään hämmästelleet mustien joutseniensa puuhia, sillä linnut käyvät ruokkimassa lammessa uiskentelevia koikarppeja. Nälkäiset kalat kerääntyvät lammen reunalle ja joutsenet antavat nokallaan niille ruokaa.

YouTube
YouTube

Kaikki safarin joutsenet osallistuvat yhteiseen ruokailuhetkeen. Joutsenien ja koikarppien yhteistä ruokailua ovat todistaneet monet muutkin maailman eläintarhat. Eläintenhoitajat ovat ympäri maailman kuvanneet videoita, joissa joutsenet käyvät ruokkimassa kaloja.

Monet ovat pohtineet, mistä eläinten yhteistyö on saanut alkunsa ja jotkut haluavat uskoa, että kyse on eläinten välisestä suuresta ystävyydestä. Asiantuntijat ovat eri mieltä, sillä heidän mukaansa joutsenet eivät ruoki kaloja tarkoituksellisesti. Joutsenille annetut siemenet ja pelletit ovat kovia ja kuivia, joten joutsenet ovat keksineet, että pudottamalla ne veteen niistä tulee pehmeämpiä ja ne on helpompi nielaista.

Koikarpit ovat vain hyötyneet joutsenten taktiikasta ja saapuvat laumoittaan herkuttelemaan joutsenten ruualla. Eläinten yhteisessä ruokailuhetkessä ei siis ole mitään taianomaista, kyse on vain omasta hyödystä.