Näin kiinalaisille opetetaan käytöstapoja – valtio julkaisi videon

Viihdeuutiset · Annika Kela

Monelle on sanomattakin selvää, että kun vieraaseen maahan matkustetaan, täytyy siellä käyttäytyä maan lakien mukaisesti ja paikallista kulttuuria kunnioittaen. Joillekin nämä asiat eivät ole itsestään selviä, vaan lomakohteessa käyttäydytään huonosti ja ehkä jopa sikamaisesti.

YouTube
YouTube

Eräs turistiryhmä on saanut osakseen maailmanlaajuista suitsutusta ja se kyseinen ryhmä on kiinalaisturistit. Jopa Kiinan valtio on laatinut opetusohjelman kansalaisilleen siitä, miten ulkomailla käyttäydytään. Olemme aiemmin kertoneet, että Kiinan valtion turismista vastaava osasto on laatinut kansalaisilleen 64-sivuisen etikettioppaan, jonka avulla kiinalaisista koulitaan parempia matkustajia.

Oppaassa kerrotaan muun muassa, että he eivät saa kaivaa nenäänsä julkisesti, hörppiä nuudeleita liian kovaäänisesti, viettää kohtuuttomasti aikaa saniteettitiloissa tai jättää jalanjälkiä wc-istuimeen.

Nyt opetusohjelma on saanut jatkoa, sillä valtio on julkaissut opetusvideon siitä, kuinka ulkomailla ei tule käyttäytyä. Opetusvideossa esiintyy röyhkeä panda, jolla on käytöstavat hukassa. Panda opettaa kiinalaisille millainen käytös on huonoa. Taustalla näkyvät Australian Sydneyn kauniit maisemat. Australialaiset ovat kampanjasta iloisia, sillä maassa vierailee vuosittain satoja tuhansia kiinalaisia turisteja. Hauskasta opetusvideosta, voi tietenkin kaikki muutkin matkailijat ottaa opikseen.