Miehen näkö palautettiin – näki lapsenlapsena ensimmäisen kerran

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harmaakaihi on silmäsairaus, jossa silmän linssi samenee ja muuttuu harmaaksi. Esimerkiksi UV-säteilylle altistuminen lisää harmaakaihin riskiä, ja hoitamattomana se voi aiheuttaa sokeutta. 69-vuotias Winesi March on ollut 12 vuotta tästä syystä sokeana.

YouTube
YouTube

Nyt miehen silmät leikattiin hyvänteleväisyysprojektin nimissä. Winesin ilme on aidon onnellinen, kun hän näkee pitkästä aikaa vaimonsa kunnolla. Vielä onnellisemmaksi se muuttuu, kun hän näkee lapsenlapsensa ensimmäistä kertaa.

Malawissa asuva Winesi March pääsi osaksi A Million Miracles -kampanjaa, jossa on tavoitteena leikata miljoonan ihmisen harmaakaihi kehitysmaissa. Harmaakaihi on maailman yleisin sokeuden syy, ja korkea ikä lisää siihen sairastumisen riskiä.