Lastenkirja kokonaan ilman kuvia – lapset ihastuivat heti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suurin osa vanhemmista lukee lapsilleen iltasadun ennen nukkumaanmenoa. Lapset tykkäävät erityisesti kuvitetuista kirjoista – vai tykkäävätkö? Stand-up koomikko B.J. Novak todistaa, että tekstillä ja sen lukemistyylillä on kaiketi suurempi merkitys kuin kuvilla tai ylipäätään kokonaistarinalla.

The Book With No Pictures on kirja, joka vaatii ja ruokkii lasten ja vanhempien mielikuvitusta. Se antaa aihetta nauruun ja huviin tavalla, jossa sanat nousevat kirjan pääosaan. Kirjan pääasiallisin tarkoitus on todistaa, että kirjoitetut sanat voivat olla loppumattomia tunteiden tulkkeja.

B.J. Novak testaa kirjaansa suuren yleisön edessä. Lapset haltioituvat ja nauliintuvat kuuntelemaan. Koomikkona työskentelevä mies tempaisee ipanat juoneen mukaan ja kuvaton kirja saa jättisuosion. Toivottavasti kuvaton kirja julkaistaan pian myös suomen kielellä.