Bono paljasti syyn aurinkolaseilleen – tulee ehkä sokeutumaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Maailmankuulun U2-yhtyeen keulahahmo Bono on kertonut sairastavansa glaukoomaa, eli silmänpainetautia. Monet ihmiset ovat luulleet, että Bonon aurinkolasit ovat vain laulajan muodikas kannanotto tai rokkitähden tyylivalinta.

Syy lasien pitämiseen on kuitenkin sairaus, josta mies on kärsinyt jo 20 vuoden ajan. Vieraillessaan The Graham Norton Show -keskusteluohjelmassa Bono paljasti, miksi on pitänyt laseja päässään lähes yötä päivää.

Hän myös kertoi, että on saanut sairauteensa hoitoa, eikä ole syytä huoleen. Mies naureskeli, ettei ole syytä hokea ”Voi sokeaa Bono parkaa”, sillä miehellä on näkökyky tallessa, ja hoitonsa ansioista hän näkee varmasti vielä pitkään.

On todennäköistä, että jossain sairauden kehitysvaiheessa Bono kuitenkin menettää näkönsä. Mies on siihen kuitenkin varautunut ja suhtautunut asiaan mahdollisimman positiivisesti. Jokainen päivä, jolloin hänellä on vielä näkökyky, on syytä olla onnellinen. Miehen sairaus ei ole vaikuttanut bändin suunnitelmiin ja U2 on julkaissut uuden levyn Songs of Innocence.