Ehdokas photoshoppasi kampanjakuviinsa iloisia ihmisiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Markkinoinin tulee olla rehellistä. Mielikuvia saa luoda, mutta tavalla, joka ei ole hyvän tavan vastaista. Kerroimme taannoin asianajajasta, joka loi phoshopattujen valokuvien avulla itselleen kuvitteellisen menneisyyden julkkispiireissä.

vaalikuva20102014

Nyt Pennsylvanian kuvernööri on sortunut samaan. Uusintakierrokselle pyrkivä republikaani Tom Corbett on luonut kampanjan, jonka avulla hän havittelee ääniä kuvernöörin uraa jatkaakseen. Netissä leviää kuva, jossa Corbett on nauravien ihmisten ympäröimä. Valitettavasti kuva ei ole aito, vaan kuvankäsittelyn avulla luotu otos, johon iloisia ihmisiä on lisätty jälkikäteen. Kampanjan nettisivuilla myös mainitaan asiasta.

Eniten närkästystä herättää kuvassa esiintyvä tummaihoinen nainen, joka on tarkoituksella photoshopattu kuvernöörin viereen. Cobettin tiedetään allekirjoittaneen vuonna 2012 lakiehdotuksen, jonka mukaan äänioikeus otettaisiin pois suuremmalta osalta tummaihoisten väestöä. Alkuperäinen kuva ilman kuvernööriä löytyy Shutterstockista, Philly.com raportoi.