Lääkäri keplotteli nimensä potilaan testamenttiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mikäli ei halua perintöään kuoleman jälkeen vääriin käsiin tai riidan aiheeksi, kannattaa laatia ennakkoon testamentti. Tällöin omaisuuden voi saattaa sitä kunnioittavien henkilöiden huomaan.

Etenkin suurista rahasummista puhuttaessa testamentti varmistaa omaisuuden jakamisen ilman turhia nurinoita. Nyt otsikoihin on noussut newyorkilainen lääkäri Lawson Moyer, joka keplotteli osan potilaansa omaisuudesta omalle tililleen. Lawson oli työskennellyt 102-vuotiaan Helen Schlesingerin omalääkärinä.

Nainen tarvitsi käytännössä ympärivuorokautista hoitoa. Helenin tahtona oli, että hänen suuri omaisuutensa lahjoitettaisiin kuoleman jälkeen ystäville, perheelle ja Pelastusarmeijalle. Jollain ilveellä Lawson sai kuitenkin naisen allekirjoittamaan uuden testamentin, jossa lääkärille jätettiin kuoleman jälkeen 100.000 dollaria.

Helenin pitkäaikaiselle ystävälle Donna Spearsille annettiin vain 25.000 dollaria. 65 vuotta Helenin parhaana kaverina ollut Spears on ryhtynyt oikeustoimiin lääkäriä vastaan, sillä omaisuus on jaettu hänen mukaansa vastoin Helenin alkuperäistä tahtoa, New York Post uutisoi.